Bad

I Sankt Anna är det aldrig långt till närmaste bad. Här kan du välja att bada vid allmänna badplatser med ombyteshytter och ”egna” badplatser som går att finna utmed skärgårdens många mil långa strandremsa.

Klicka här för karta: https://kartor.eniro.se/?c=58.339010,16.811314&z=13

 

Fastlandet

Badplats Notholmen - Stegeborgs Egendom

På Notholmen har vi både klippbad och badplats med brygga. Notholmen är ön mitt emot Hamnkrogen/Slottsholmen, ni når den genom att passera vår ställplatscamping och går över bryggan.

Telefon: 0121-42001
Hemsida: http://www.stegeborg.se/
Kalvholmens Camping

Kalvholmen erbjuder ett fint bad med sandstrand, klippor, gräsmatta och badbryggor. Bli inte ledsen om ni ser plastband uppsatta, de är där för att skrämma bort kanadagässen från att landa och smutsa ner vår badstrand. Välkomna

Telefon: 0121-50100
Hemsida: www.kalvholmenscamping.se
Norrkrog - Stegeborg

Vid färgeläget i Stegeborg ligger denna lilla badplats med en fin sandstrand. I anslutning till badet finns en liten camping samt mindre servering och restaurang.

Norra Finnö

Källbukten - Norra Finnö

Källbuktens bad är en barnvänlig badplats i anslutning till Källbuktens camping. Här finns omklädnadshytter samt WC. Badplatsen kännetecknas av sin finkorniga sand och är långgrund, vilket gör den populär för barnfamiljer. Tack vare sitt relativt skyddade läge kommer den ganska tidigt upp i bra vattentemperaturer.

S:t Anna Kajak - Tyrislöt

Besök badklipporna vid S:t Anna Kajak i Tyrislöt (se skylt). Detta berg (halva berget) ger fantastiska möjligheter med att hitta egna bergsskrevor för att sola, få lä och ha picnic. Bäst för simkunniga om man ska bada. Eller ro ut till vår vackra ö, Stora Getskär, och var alldeles ensam på en egen ö. Inget ordnat, roddtur ca. 25 min. Kostnadsexempel: 200 kr för 4 tim (2 personer). Här finns parkering för 10-25 kr, gratis bajamaja eller WC för 5 kr och en liten välsorterad sommarlanthandel. 

Kontaktperson: Gunvor
Telefon: 0708-234637 eller 0121-520 27
Hemsida: www.stannakajak.se
Sandens samhälle - Norra Finnö

Varför samhället heter Sanden behöver nog ingen djupare förklaring. Badplatsen är en mindre badplats med finkorning sand och badbryggor som man kan dyka ifrån. Tack vare sitt skyddade läge får den tidigt bra bad temperaturer.

Skärgårdsbyn Mon - Norra Finnö

En barnvänlig och även tillgänglighetsanpassad badstrand, med liten sandstrand & långgrunt. Sola i gräs eller på sand. Här finner ni skärgårdsbistron Båthuset, hotell, stugor och aktiviteter som minigolf, vattenskidåkning, roddbåtar & kajaker.

Telefon: 0121-51133
Hemsida: www.skargardsbyn.se
Tyrislöt - Norra Finnö

I Tyrislöts norra ände finns en barnvänlig badplats med badbryggor och sandstrand. Badplatsen ligger helt skyddad för vindar och sjö vilket ger höga badtemperaturer. I anslutning till badplatsen finns en servering/café samt serviceanläggning med WC och dusch.

Telefon: 0121-52021
Hemsida: www.tyrislotcamping.se

Södra Finnö

Gropviken - Ramsdal
Sandfjärden - Ramsdal

Sandfjärden ligger i anslutning till samhället Ramsdal och är en kombination av innsjö och havet. Endast en liten öppning står för inflödet från Östersjön. Detta gör att badplatsen får väldigt bra badtemperaturer. Badplatsen består av fin sand och gräsmatta samt en badbrygga.

Torpa - Södra Finnö