Turistinformationen Edgards på Lagnö 

Turistinformation med personlig information samt broschyrer på svenska, tyska och engelska. Fritt WIFI. Information om boende, vandringsleder och bad, restauranger och caféer, gårdsbutiker, lanthandel m m.

I anslutning till turistinformationen finns café med uteservering i trädgården med utsikt mot havsviken och strandängen. Servering av hembakt, smörgåsar och lättare rätter. 

Intill turistinformationen finns Edgards hus som är bevarat interiört och exteriört från 1918. Fri entré till huset med utställningar om de som levt och verkat där under drygt 100 år. Varje sommar också nya utställningar med konst, konsthantverk mm. 

I ekonomibyggnader finns en skapande verkstad för barn samt shop med försäljning av hantverk, presentartiklar m m.

Edgards är beläget i ett naturreservat med kortare vandringsleder.  Strandängspromenaden är ca 800 m och tillgänglig för barnvagn och rullstol, på halva sträckan finns ett fågeltorn med utsikt över strandängen. Informationsskyltar med text och bilder vid fågeltornet, om fåglar och växter i området. Fikabord längs vägen. Skogsstigen är ca 1200 m. Den går genom olika naturtyper och är kuperad, stadiga skor rekommenderas. Barnens naturstig är en kort slinga med enkel ”frågesport” för barn från ca 4 år.

Öppettider 2021

Helgöppet (lör-sön) 1 maj – 20 juni,  kl.11-17

Öppet alla dagar (mån-sön) 25 juni  – 22 aug, kl.11-17

Turistinformationen i S:t Anna
Nedre Lagnö 1
614 98 Sankt Anna
Telefon: 076-1937066

E-post: edgardspalagno@gmail.com

www.edgardspalagno.se

Välkomna!