Turistinformationen Edgards på Lagnö 

Intill turistinformationen finns Edgards hus som är bevarat interiört och exteriört från 1918.

Området är lantligt och lugnt. Ängar med betesdjur, skogen med blåbär. Sitt i de gammaldags trädgårdsmöblerna och se över åker och äng ut mot vattnet.

Turistinformation med personlig information samt broschyrer på svenska, tyska och engelska samt tillgång till dator och internet. Turlistor till båttrafiken. Menyer till serveringar i Sankt Anna. Hitta lediga rum och stugor för övernattning. Information om vandringsleder och bad. I Edgards hus finns utställningar av utvecklingsprojekt i skärgården och visning av hantverk. I uthuset finns en marknadsbod med försäljning.

Café finns i anslutning till turistinformationen och trädgård där besökare kan koppla av och även ha med egen fika, med utsikt mot havsviken och strandängen. Smaka på det som odlas i trädgårdssängarna. Naturreservat med Strandängspromenaden som är ca 800 m och tillgänglig för barnvagn och rullstol, på halva sträckan finns ett fågeltorn med utsikt över strandängen. Informationsskyltar med text och bilder vid fågeltornet, om fåglar och växter i området. Fikabord längs vägen. Där finns också Skogsstigen som är ca 1200 m. Stigen går genom olika naturtyper och är kuperad, inte tillgänglig för barnvagn och rullstol.

Öppettider 2020:

Helgöppet (lör-sön) 1 maj – 14 juni, kl.11-15

Öppet alla dagar (mån-sön) 19 juni – 16 aug, kl.10-17

Turistinformationen i S:t Anna
Nedre Lagnö 1
614 98 Sankt Anna
Telefon: 076-1937066

E-post: edgardspalagno@gmail.com

Välkomna!