Turistinformationen Edgards på Lagnö 

Turistinformation med personlig information samt broschyrer på svenska och engelska. Fritt WIFI. Information om boende, vandringsleder och bad, restauranger och caféer, gårdsbutiker, lanthandel m m.

I anslutning till turistinformationen finns café med uteservering i trädgården med utsikt mot havsviken och strandängen. Servering av hembakt, smörgåsar och lättare rätter. 

Under sommaren arrangeras flera olika program och events med start valborgsmässohelgen. Programmen presenteras löpande på hemsidan.

Intill turistinformationen finns Edgards hus som är bevarat interiört och exteriört från 1918. Fri entré till huset med utställningar om de som levt och verkat där under drygt 100 år. Varje sommar också nya utställningar med konst, konsthantverk mm. 

I ekonomibyggnader finns en skapande verkstad för barn samt shop med försäljning av hantverk, presentartiklar m m.

Edgards är beläget i ett naturreservat med kortare vandringsleder.  Strandängspromenaden är ca 800 m , på halva sträckan finns ett fågeltorn med utsikt över strandängen. Informationsskyltar med text och bilder vid fågeltornet, om fåglar och växter i området och ett fikabord . Skogsstigen är ca 1200 m. Den går genom olika naturtyper och är kuperad, stadiga skor rekommenderas. Barnens naturstig är en kort slinga med roliga och fantasifyllda figurer.

Med start vid Gamla huset finns en discgolfana med 9-hål, perfekt för både nybörjare, familjer och olika grupper. Öppen året runt, gratis inträde. Discar finns att hyra och köpa i caféet under sommarhalvåret. Uppfört med stöd av Leader Kustlandet och Region Östergötland.

Öppettider 2023

Helgöppet (lör-sön) 29 april – 18 juni   kl.11-17

Öppet alla dagar (mån-sön) 23 juni  – 20 aug, kl.11-17

Edgards på Lagnö
Nedre Lagnö 1
614 98 Sankt Anna
Telefon: 076-1937066

Välkomna!