Engelholms Bygdegårdsförening

Engelholms Bygdegård ligger i södra Sankt Anna på vägen mot S Finnö. Föreningen bildades för ca 20 år sedan. Då hjälptes många frivilliga krafter åt att förvandla det gamla ålderdomshemmet till en ändamålsenlig bygdegård.

Vintertid ägnar vi oss åt studiecirklar och aktivitetskvällar. De mest populära cirklarna är bridge, läsecirkel och herrarnas matlagning. Kvällsaktiviteterna består av föredrag, filmvisning, vinprovning etc.

På försommaren har vi en kulturvandring till något intressant objekt i trakten. Sedan följer traditionellt midsommarfirande i samarbete med fyra andra föreningar. Ungdomarna uppskattar särskilt fotbollsturneringen i mitten av juli. En söndag i samma månad har vi bygdegårdsdag med försäljning av hantverksalster, loppis, kaffeservering m m. Sommaraktiviteterna avslutas i augusti med en båtutflykt med strandhugg i både Sankt Anna och Gryt.

Föreningen har ca 250 medlemmar från hela landet. De flesta bor förstås i närområdet, åtminstone sommartid, men alla intresserade är hjärtligt välkomna att bli medlemmar. Årsavgiften är 150 kr per person eller 300 kr per familj. Medlem blir man genom att sätta in beloppet på PlusGirokonto 44 68 376-1 Glöm inte att uppge namn och adress!

Bygdegårdsföreningen har nu en egen hemsida med adress: http://www.bygdegardarna.se/engelholm/

Det finns möjlighet att hyra Bygdegården för privat bruk. Ta i så fall kontakt med någon av följande:

Leo Enström 0121-60003
Lissela Carlson 0123-22 134

Vi uppskattar om den som vill hyra har någon referens, gärna någon medlem i föreningen.

Styrelse:

Leo Enström Tf Ordförande
Thomas Petterson Vice ordförande
Lissela Carlson Sekreterare
Hans Malmberg Kassör
Dag Svensson Ledamot
Pia Petterson Suppleant
Anneli Fyrberg
Suppleant
Birgitta Enström

Suppleant