Hantverk

Ekö Gård - Gårdsbutik och trädgårdscafé

Ekö Gård är en liten lammgård med sommaröppen gårdsbutik och trädgårdscafé i S:t Anna skärgård.
Här hittar du lammkött och lammkorvar till grillen eller grytan, marmelader, chutneys och grönsaker från gården. Och så har vi såklart ägg från våra fritt gående höns. Men här kan du även köpa mjuka, lockiga lammskinn och skinnhantverk av olika slag. Dessutom säljer vi ett urval av keramik, smide och mathantverk som skapats av gårdar/hantverkare nära oss.
I vårt trädgårdscafé kan du njuta av bl a glass och hembakat.
Facebook: ekogardsanktanna

Telefon: Telefon: 070 - 267 60 61
Hemsida: www.ekogard.nu
Lokalt hantverk i Nedre Lagnö

På turistinformationen i Nedre Lagnö hittar du ett blandat sortiment av lokalt hantverk och souvenirer. Vi hänvisar dig också vidare till respektive försäljare när du vill se mer av just deras produkter. Under perioden 21/6-31/8 samt 6-7/9 har vi öppet varje dag kl 10-17. Besök oss gärna under någon av våra hantverksdagar, som kommer att finnas med i kalendern på www.sanktanna.com Vill du sälja eller visa upp ditt hantverk på turistinformationen? Vi tar ingen provision utan är till för att visa våra besökare vad företagare och privatpersoner i S:t Anna har att erbjuda. Hör av dig eller kom förbi på ett besök! Varmt välkommen!

Telefon: 0121-185 00
Hemsida: www.visitostergotland.se/sanktanna
Magasinet Sankt Anna

Det gamla spannmålsmagasinet från Herrborums gods i Sankt Anna, har plockats ned i över 600 delar och fått nytt liv i Uvmarö Hamn. Alldeles intill vattnet fyller vi det nu bit för bit med ett nytt innehåll. Här finner du bland annat gårdsbutik med produkter från Missjö Gård, såsom lammkött, nötkött, skinn och garn. Vi har café med hembakade kakor, bröd och glass. Ni kan också få lagad mat baserad på gårdens egna produkter. Vi har fullständiga rättigheter.

Kontaktperson: Bengt Almqvist
Telefon: 0121-52122
Hemsida: https://www.uvmarohamn.se/magasinet/
Tyrislöt Camping

På övervåningen i receptionen finns vår mysiga och uppskattade butik där man kan hitta både lokala hantverk och en välsorterad loppis med både möbler och prylar.

Telefon: 0121-520 21
Hemsida: www.tyrislotcamping.se
Urverkstan i Sankt Anna - Lagnö

Urverkstan i Sankt Anna är ett företag som, precis som det låter, driver ett urmakeri ute i skärgården.

I urmakeriet arbetar vi med service och reparationer av allt från stora golvur till små armbandsur. Batteribyten till mer utförliga reparationer och restaureringar. Vi lämnar alltid kostnadsförslag på lite större arbeten. Vi lämnar normalt 2 års garanti på utförda service-, reparations- och renoveringsarbeten.
Vi är certifierat servicecenter för bland annat Omega.

Kontaktperson: Bernhard och Jessica Schmidt
Telefon: 0730 297171
Hemsida: www.urverkstan.se