Varning för bedrägeri

Polisen Valdemarsvik och Söderköping VARNING FÖR BEDRÄGERI! Vi har fått veta att flera i Söderköping blivit utsatta för samma bedrägeri av samma person/personer. Om du blir uppringd från en person som säger sig ringa från din mobiloperatör och som erbjuder billigare abonnemang eller rabatt på ditt abonnemang så ska du

2023-06-19|

Ren ostkust – plocka skräp på stranden

Närmare 13 miljoner ton skräp hamnar i haven varje år och det mesta av skräpet är plast. Naturen kan inte bryta ner och ta hand om plasten. Istället smulas den sönder och blir till mikroplaster som skadar miljö och djurliv. Mer än en miljon fåglar och 100000 däggdjur dör varje

2023-04-21|

Årets skärgårdsföretagare hyllad på Söderköpings Näringslivsgala

Foto: Fredrik Nygren  Fredagen den 25 mars hölls Söderköpings Näringslivsgala på ett fullsatt Söderköpings Brunn med Åsa Sjöberg som kvällens konferencier. Vinnare som "Årets skärgårdsföretagare" blev Charlotte Rosell på Tyrislöt Camping. Ordförande Britta Andersson från Navet i Havet delade ut priset.

2023-03-31|

Avslag på ansökan om skyddsjakt av skarv på ön Lindholm

Länsstyrelsen har tagit beslut om avslag på ansökan gällande skyddsjakt av skarv på ön Lindholm i Lagnö. Det är just nu en av Östergötlands större skarvkolonier som finns på Lindholm och det ställer till det både för ön och området runt omkring. Se svar från Länsstyrelsen här: Beslut om avslag(22270360)

2022-11-28|

Advent och julbord i Sankt Anna

Välkomna till adventsöppet och julbord i Sankt Anna. Under adventshelgerna har Ekö gård och Magasinet Uvmarö öppet och julborden på  Skärgårdsbyn Mon, Stegeborgs Hamnkrog och Husby Säteri dukas upp innan jul. Se närmare för datum, bokning och information i evenemangskalendern ovan.  

2022-11-28|
Till toppen