Båtresepaket

I Sankt Anna finns många kaptener

Om man så är ett litet sällskap på 6 personer eller på 70 personer, finns båtar för alla. Åk entimmestur eller heldagstur. Med guidning på skärgårdsöar, stopp för måltider eller kanske en kvällstur i solnedgången med en ostbricka & glas vin. Möjligheterna är många.

Båttur med ålfiske

Jag hämtar upp er i en liten träfiskebåt, vid Mons brygga. Vi tar oss ut mot mina ålryschor. Jag berättar lite om ålfiske nu och förr och ni får prova fiskelyckan. Vill vi går vi iland på Kallsö- en av de få öar där det fortfarande bor flera familjer och en aktiv skärgårdsverksamhet. Ha med egen pickninckkorg eller så ordnar jag med fika/lunch.

Telefon: +46(0)121- 50178
Hemsida: www.kallsobatcharter.se/Alfred.html
Båttur med kräftskiva på Lammskär

Ni hämtas upp av en av våra skärgårdsskeppare & tas med på en ca 40 minuters tur till Lammskär. En vackert belägen ö som är ett gammalt fiskeläge. Man finner nu den åttonde generationen av den släkt som kom 1832. När ni anländer står bordet dukat för både ögon & mun redo i den gamla sjöboden. Meny: Välkomstdrink kräftor & räkor skagenröra kräft & räkceviche pastassallad, grönsallad Bröd & västerbottenostcreme vit chokladmousse med kaffe

Telefon: +46(0)730707152
Hemsida: www.aventyrsbolaget.se
Båttur till Aspöja

Skepparen hämtar er på Mons brygga, tar er genom skärgårdens vackra natur och till ön Aspöja- här dominerar ålfiske och fårskötsel. Lena Månsson tar oss på en guidad rundvandring genom fiskesamhällets rika kultur. Fikakorgar eller lunch går att beställa till.

Telefon: +46(0)730707152
Hemsida: www.aventyrsbolaget.se
Båttur till Capella Ecumenica

Vi har passagerarbåten Lindskär med plats för 78 personer, varav cirka 60 inne. Det finns ett öppet akterdäck och ett övre öppet däck. Vid bord ryms 45-50 personer. Vi hämtar er vid valfri hamn. På båten finns möjlighet att köpa rökt fisk & ni kommer även få avnjuta en skärgårdslunch medans vi tar oss fram bland kobbar & skär. Framme på Ecumenica får ni en guidad tur och möjlighet att bara njuta av lugnet tills vi tar oss tillbaka till hamn.

Telefon: +46(0)121-511 83 eller 0708-259180
Båttur till Kallsö

Skepparen hämtar er på Mons brygga, tar er genom vacker skärgård med chans att se örn, guding och andra sjöfåglar. vi besöker Kallsö, med familjen Bergström som guidar bland skärgårdsflora, får, hagar mm. Vi får berättat om skärgården nu & förr. Familjen bjuder på fisklunch, grillad på egentillverkad kol, med båtbodar och havsviken bredvid.

Telefon: +46(0)121-51315
Hemsida: www.kallsobatcharter.se
Ytterskärgårdstur

Båten avgår från lämplig hamn och vi färdas genom den mest finskurna delen av skärgården, med låga slipade hällar och trånga sund. Här gör vi strandhugg på en av skärgårdens finaste utsiktsplatser. Resan går sedan vidare till skärgårdsön Lammskär, som är ett gammalt fiskehemman i ytterskärgården. Här blir vi serverade havets läckerheter i den lilla sjökrogen 15 meter från havet. Till kaffet lyssnar vi till öns historia och har en trevlig pratstund med "öborna". Tid finns också att ströva runt på denna mycket fina ö. Färden avslutas efter ytterligare en 40-min tur genom arkipelagen, innan vi når fastlandet. Hela turen tar ca 4 timmar.

Telefon: +46(0)708-207177 eller 0708-207177